’73 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΠΠΑΣ ΟΕ

Η εταιρία ιδρύεται το 1973 από τον Νικόλαο Παππά με έδρα του τυπογραφείου την μπλε πολυκατοικία στην πλατεία των Εξαρχείων. Δυο δεκαετίες μετά, αναλαμβάνουν τη συνέχιση της λειτουργίας της οι απόγονοί του.

’87 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Το 1987 δημιουργείται το πρώτο μας σχεδιαστικό τμήμα με την επωνυμία Γραφίδα. Πρόκειται για μία από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν σε εξοπλισμό macintosh. Δύο χρόνια μετά μετονομάζεται σε Ηλεκτρονικές Τεχνες Ε.Π.Ε. και ενώνει τις δυνάμεις της με την Παππάς Ο.Ε. στην μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων.

’03 ΑΦΟΙ ΠΑΠΠΑ ΑΕΒΕ

Οι αδελφοί Παππά συνεχίζουν τη δράση στον εκδοτικό χώρο και εγκαινιάζουν μια ολοκληρωμένη εκτυπωτική μονάδα που διαθέτει δημιουργικό γραφείο, εικονοθέτες, 4 εκτυπωτικά πιεστήρια offset 2, 4 και 5 χρωμάτων και βιβλιοδετείο.

’05 ΒΙΒΛΙΟΤΕΧΝΙΑ

Ο Φώτης και η Σαββίνα, συνεχίζοντας την κοινή πορεία τους, ιδρύουν την τωρινή μορφή τής εταιρίας, τη Βιβλιοτεχνία. Εγκαινιάζεται το σημερινό δημιουργικό γραφείο.  Παράλληλα, μέχρι το 2009, η μονάδα παραγωγής της Βιβλιοτεχνίας μπαίνει σε λειτουργία με σύγχρονη πλέον βιομηχανοποιημένη μονάδα βιβλιοδεσίας.

’11 ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ

Το 2011 αναλαμβάνει η Τρίτη γενιά. Έως το 2013 το offset εκτυπωτικό τμήμα ανανεώνεται πλήρως με δύο νέα πιεστήρια και καινούρια μονάδα CTP.

2018-2019

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού ολοκληρώνεται, καθώς προστίθενται 4 νέες μηχανές για τη βιβλιοδεσία και η εταιρεία εξοπλίζεται με νέο εκτυπωτικό πιεστήριο offset για αμφίπλευρη εκτύπωση.

ΣΗΜΕΡΑ

Η εταιρεία εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στον χώρο και να εξελίσσεται συνεχώς ακολουθώντας αλλά και διαμορφώνοντας το εκδοτικό τοπίο.